En aquest blog pretenem analitzar diversos aspectes negatius o positius de les xarxes socials. També volem comentar altres temes d'interès general relacionats amb el món de la web.
viernes, 6 de mayo de 2011
lunes, 25 de abril de 2011
DOCUMENTAL “REDES SOCIALES: Quiero ser tu amigo”
El documental triat es troba en aquest link: http://www.documaniatv.com/tecnologia/redes-sociales-quiero-ser-tu-amigo-video_08849b9d6.html
Aquest documental ha estat creat pels reporters de Noticias Cuatro. Per tal de cridar l’atenció de l’audiència han utilitzat una tècnica fonamental perquè el públic estigui disposat a mirar-lo: veure’s implicats amb el tema que es tracta, i és que és ben poca la gent que no està involucrada en alguna de les xarxes socials.
Al veure aquest reportatge queda reflectit que les xarxes socials són una eina que no ens podem negar a utilitzar. Hem de ser conscients que cal fer-ne un bon ús per tal de garantir la continuïtat d’aquestes. Al llarg d’aquest vídeo podem veure diverses xifres del nombre d’usuaris de les diferents xarxes socials, el perfil més comú entre els joves, com s’utilitzen, els canvis que ha portat aquesta evolució tecnològica i altres aspectes relacionats amb aquest món del què parlem.
Pel que fa a la descripció d’imatges hem de dir que al llarg del documental es combinen molts plans diferents. No obstant, quan es mostren entrevistes predomina un primer pla. Els moviments de càmera també són freqüents. S’ha de dir però, que dins del documental es troben entrevistes, informació diversa, anuncis publicitaris, vídeos penjats a Internet, etc. fet que provoca una diversitat de plans, moviments i transicions.
Fent referència a l’àudio podem dir que, en general, predomina la veu en off de la reportera. Tot i així, com és lògic, quan es fan entrevistes s’escolta la veu de la persona entrevistada. També trobem altres efectes com és el cas dels moments en què apareix una lletra a sota la pantalla, ja sigui per anunciar la ciutat on es troben, o bé per dir el nom de l’entrevistat.
Aquest documental, com ja hem dit anteriorment, pertany al món de la tecnologia i l’evolució de les xarxes socials. Cal comentar però, que el fet de barrejar vídeos, entrevistes, anuncis, etc. fa que en alguns moments perdis el fil d’allò que és el tema principal. No obstant, creiem que l’eix que gira entorn al documental és molt encertat perquè es tracta d’un fenomen de l’actualitat que té molt de ressò en els temps en què vivim.
Així i tot, al llarg del reportatge es mostren altres utilitats de les xarxes socials (recuperar vells amics o reunir aficionats singulars), fet que ens mostra una altra cara d’aquest fenomen social actual. Dins el documental també es poden veure diferents punts de vista d’algunes persones entrevistades. Així, es representen diversos estils de vida, però no podem oblidar que aquelles persones que no disposen de Internet o de mitjans socials queden exclosos d’aquest món i, per tant, del reportatge.
Pel que fa a les creences i formes de vida que es reflecteixen al llarg del vídeo, hem de dir que aquestes no s’allunyen molt del món en què vivim ja que ens trobem en les mateixes condicions: disposem d’Internet propi i som capaços de fer-ne un ús conscient i responsable, tot i que sempre es troben excepcions. Així doncs, com ja hem dit, aquelles persones que no formen part d’aquest món tecnològicament tan avançat estan excloses del missatge que aporta el documental.
Per últim, ens centrarem en la intenció d’aquells que han emès el missatge. Aquest es troba en la pàgina web documaniatv.com i possiblement es va enviar per tal de donar una visió més àmplia del ressò que han provocat les xarxes socials en el nostre context. Així, es reflecteixen una sèrie de valors relacionats en aquest món tan avançat en tecnologia.
Jessica C., Xana G., Raquel M., Coral O.
ACCÉS A LES TIC DE LA GENT GRAN
- Article de Oscar del Alamo:
- Article del web ideal.es:
- Pàgines web dedicades a la tercera edat:
domingo, 17 de abril de 2011
LA REVOLUCIÓ DELS MITJANS SOCIALS
Aquest vídeo ha estat creat per Àgora News. Un dels motius que explica perquè hem escollit aquest vídeo és el fet de que anomeni totes les xarxes d’avui en dia. Al començament d’aquest, podem observar la presentació de la Web 2.0 i continua amb les xarxes socials de moda i altres que no són tan conegudes; com per exemple Xing. Al principi, també ens formulen unes preguntes textuals que són molt interessats i les respon mitjançant les imatges i frases. Això provoca que el clip tingui arguments i, per tant, dóna una resposta als internautes, ja que es tracta d’un moment que convida a la reflexió.
El mètode utilitzat que fa que el vídeo sigui original i, per tant, més vist és el fet de transmetre la informació, ja que no es tracta d’una persona parlant i explicant el tema com se sol fer majoritàriament. En aquest vídeo van apareixent imatges sobre el nombre d’internautes que han incrementat any rere any. El que canvia són les transicions ja que per passar d’una imatge a una altra ho fa de diverses maneres al llarg del vídeo.
Pel que fa al tipus de plans que hi veiem es tracta de primers plans amb moviments de càmera freqüents. Al mateix temps, s’escolta una música de fons melòdica.
Respecte a les imatges, es pot veure que són reals (el logotip) i que, per tant, el que fa que el vídeo sigui interessant és l’enllaç de les frases.
La música és instrumental, sense veu i té un to misteriós i actual que fa cridar l’atenció a l’usuari. Quan surt el logotip de les xarxes socials o altres buscadors el to és més alt i, per tant, emfatitza el moment.
El que ens agrada d’aquest curt és la seva originalitat. Com hem dit, no es tracta de la típica transmissió d’informació, sinó que juga molt amb el sentit visual. No obstant, potser caldria detallar una mica més la informació ja que tot es transmet d’una manera general i no dóna importància rellevant a cap dada.
Tot i així, quan veiem aquest missatge ens venen molts aspectes al cap, i és que, sense ser-ne conscients, hem donat un gir de noranta graus al món. Són molt poques les persones que no estan registrades a cap xarxa social, és a dir, que tot el món està endinsat en aquest món. Les xifres que apareixen al vídeo són dignes de valorar ja que no parlem de centenars, sinó de milions i milions en tot el món.
Si una cosa està clara és que en aquest vídeo es representa un estil de vida clar: el d’aquelles persones que disposen d’Internet habitualment. Així doncs, això podria ser una forma d’excloure a aquelles persones que no poden tenir Internet ja sigui per la situació geogràfica, el nivell econòmic o, simplement, les seves creences.
Fent referència a la intenció de l’emissió d’aquest missatge, creiem que està fet solament per fer veure a les persones la importància creixent de les xarxes socials i la seva evolució, ja que probablement no en som del tot conscients de l’expansió d’aquestes.
Per finalitzar el nostre comentari, volem comentar que seria necessari que nosaltres també féssim una reflexió i penséssim amb tot l’avenç que hi ha hagut des dels mitjans de comunicació com el diari i la televisió, fins finalment Internet i les seves xarxes socials.
Jessica C., Xana G., Raquel M., Coral O.
sábado, 16 de abril de 2011
CARTELL PUBLICITARI (fotomuntatge)
Aquest cartell ha estat creat per les autores del bloc. Vam pensar que la millor manera per transmetre un missatge clar i concís era a través de la vista, així que vam crear aquest fotomuntatge per tal d’expressar la nostre opinió sobre les xarxes socials.
Les tècniques utilitzades per cridar l’atenció de les persones que vegin aquest cartell són el contrast de colors i també entre les diferents imatges, ja que cada una d’elles ens transmet una emoció concreta.
Així doncs, es tracta de la promoció d’un cartell publicitari, el qual fa referència a la web del bloc. Al marge esquerre superior d’aquest cartell s’hi pot veure el títol del bloc, i en el marge esquerra inferior la pàgina web d’aquest. Dins d’aquest cartell es poden veure sis imatges més, separades de tres en tres per una franja de color verd. Aquesta franja és la que separa les diferents situacions a les quals ens porten les xarxes socials, com poden ser, per una banda, la diversió i, per l’altra, amb un valor oposat, l’addicció.
La primera imatge del cartell representa un pla general on es pot observar a dues noies divertint-se amb l’ordinador. A la imatge que es troba sota aquesta, podem observar a un noi en pla americà, el qual està enfocat de costat. La tercera imatge situada al marge dret del cartell reflexa la presència d’un noi en un transport públic divisat en un primer pla. Aquest grup d’imatges pretén transmetre la diversió, la utilitat, l’entreteniment i, en definitiva, la part positiva de les xarxes socials.
Respecte al segon grup d’imatges, col·locades a l’altra banda de la franja verda, es reflexa l’altra cara de les xarxes socials. Parlarem primer de la imatge situada al marge dret del cartell. Aquesta s’ha realitzat amb dos plans diferents, ja que veiem una noia en primer pla i el noi que es veu de fons, en un pla secundari. La imatge de sota correspon a un pla general, on ens mostra una noia, el seu escriptori i part de la habitació. La última imatge, situada al marge esquerre inferior, està realitzada amb un primer pla on es pot observar a un infant molt concentrat en l’ordinador. Aquest grup d’imatges fa referència a la part negativa de les xarxes socials: l’addicció, la pèrdua de contacte interpersonal, l’ús que li donen algunes persones i també a l’edat prematura en què comencen a utilitzar-se.
Aquest cartell, doncs, té una finalitat totalment publicitària, ja que vol mostrar les característiques del nostre bloc, en el qual, a través d’articles, comentem tant les parts negatives com les positives de l’ús de les xarxes socials.
Des del nostre punt de vista, ens sembla un cartell senzill que ens transmet els diferents punts de vista amb els quals veiem nosaltres les xarxes socials. Per una banda, els avantatges d’aquestes com a entreteniment i instrument comunicatiu. D’altra banda, els inconvenients que poden esdevenir-se ja que, si no s’utilitzen de manera responsable, poden comportar perills o addiccions.
Suposem que altres persones que no tinguin accés a les xarxes socials o que en la seva societat no estiguin al dia d’aquest àmbit emergent, no entendran el missatge de la mateixa manera que nosaltres, a causa de la desconeixença o el poc ús que fan de les xarxes socials. Des de la nostra opinió, també creiem que els temes d’addicció són més freqüents en joves, així que, probablement, els adults no tenen la mateixa percepció que nosaltres d’aquest missatge.
Per tant, en aquest fotomuntatge veiem un estil de vista que s’ajusta a la realitat de la societat actual, donat el gran “boom” que les xarxes socials han creat actualment. Com ja hem dit, hem volgut representar valors positius i negatius de les xarxes socials ja que, tot i que creiem que les xarxes socials són avui dia gairebé imprescindibles, també pensem que un ús excessiu o irresponsable comporta molts perills, inicialment inconscients.
Aquest cartell publicitari el podeu veure al nostre bloc, el qual es troba en aquest enllaç: www.vidaalaweb.blogspot.com . El principal objectiu pel qual es va crear, va ser per fer publicitat de la mateixa web i així donar-la a conèixer. Intenta cridar l’atenció a l’audiència amb els dos punts de vista sobre les xarxes socials i mostrar, també, l’àmbit en el qual es centra aquesta web. Per tant, el que pretén és que qui vegi la imatge i s’interessi mínimament pel tema, entri al bloc per participar i comentar en aquest. Totes les opinions valen!
miércoles, 13 de abril de 2011
EL TEMPS QUE ES DEDICA A LES XARXES SOCIALS
jueves, 31 de marzo de 2011
PERILL A LES XARXES SOCIALS
EXISTEIX VIDA PRIVADA DINS LES XARXES SOCIALS?
Les xarxes socials s’han convertit en espais de trobada on les persones no només interactuen, sinó que també fan públiques les seves dades personals. A més, permeten l’intercanvi de diversos materials on no solsament es fan públiques les dades dels propis individus, sinó també les d’altres persones.
Per reflectir aquesta idea, us convido a mirar el següent vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=_VAgyuNjnoY&feature=player_embedded
En aquest es mostra, a banda de la falta de consciència respecte la privacitat, el fet de cuidar també la privacitat dels altres.
Personalment, he de confessar que al moment de penjar alguna imatge al meu perfil de Facebook, no penso en les possibles conseqüències que això em pot portar. No obstant, és amb missatges com el d’aquest curt on es pot veure que realment hem de prendre consciència sobre la privacitat.
Tot i així, deixant a un costat el contingut de les imatges i la violació de la privacitat dels que apareixen en el material que publico, m’agradaria comentar un altre aspecte que també reflecteix el vídeo anterior. Al posar un contingut a Internet, molts usuaris pensen que posant privacitat ja se soluciona tot perquè només ho veuen les amistats que tens. Però... realment TOTS els contactes que tens són amics? Podeu reflexionar-hi.
Seguint amb el tema de la privacitat però, i prenent les dues següents notícies de referència, la imatge de les xarxes socials que es dóna no és precisament immillorable, sinó que es pot titllar de perjudicial i tot! Aquest fet es transmet a la resta de la societat i provoca una visió negativa de les xarxes socials.
Veieu aquí les dues notícies:
- "Los perfiles de 100 millones de usuarios de Facebook, al descubierto". La Vanguardia, 29/07/10.
- "Protección de datos investigará Facebook". La Vanguardia, 23/10/10.
Des del meu punt de vista, crec que cal oferir la formació necessària per tal de que utilitzem les xarxes socials evitant les seves febleses o riscos. Així, les persones submergides en aquest món, probablement, prendrien consciència d’aquests perills i estarien atens a aspectes tan importants com és la privacitat, tant individual com col·lectiva. No obstant, el tema de la formació ja és un aspecte a tractar amb més profunditat ja que oferir solucions al problema seria una bona manera d’evitar-lo.
Així doncs, i retornant al fil de l’article, m’agradaria que opinéssiu sobre la pregunta que encapçala aquest escrit. Existeix vida privada dins les xarxes socials o tot allò que es publica es controla per persones externes a tu?
martes, 29 de marzo de 2011
Ús de les xarxes socials
Probablement, seria complicat, al món que coneixem, trobar algú que no hagi escoltat parlar mai de les xarxes socials a internet.
Abans de profunditzar una mica sobre l’ús de les xarxes socials, és imprescindible fer-ne una petita definició. S’entenen com una forma d’interacció social, definides com un intercanvi dinàmic entre persones, grups i institucions. És un sistema obert i en construcció permanent. Les persones intercanvien informació sobre les idees, gustos i preferències mitjançant textos, imatges i vídeos. Són ambients comunicatius oberts a la participació ciutadana amb el propòsit de teixir ambients comunicatius destinats a l'organització social.
El gros d’usuaris de les xarxes socials són els joves d’entre 18 i 24 anys. Aquest cop, són les dones les que predominen en l’ús de les xarxes socials, un 46% de la població femenina i un 34% dels homes. A més sis de cada deu usuaris utilitzen les xarxes socials cada dia.
Segons un estudi realitzat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), per encàrrec del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i amb la col·laboració de l’Instituto Apolda que l’ús de les xarxes socials ha augmentat un 31,8% en un any entre els joves catalans de 8 a 14 anys. Es va aprofitar el marc de la Festa dels Súpers de TV3.
Aquestes dades indiquen l’augment de l’ús de les xarxes socials i el lloc que s’estan fent a la vida quotidiana de les persones. La part més preocupant d’aquestes dades és fins quin punt el control parental existeix i si realment els adolescents són conscients del que suposa formar part d’una xarxa social, coneixent els perills que s’oculten.
L’ús moderat i segur de les xarxes socials, és una bona manera d’estar en contacte amb les persones que ens envolten d’una manera ràpida i efectiva. A més de servir d’ajut a empreses que es volen donar a conèixer o a artistes que volen mostrar el seu talent. També són de gran ajuda per duu a terme accions per tal de facilitar la organització social o reivindicar per propiciar canvis socials.
Per contrapartida poden suposar un mal somni si no és fa un ús segur d’aquestes i es revelen dades personals a persones desconegudes, fins i tot rebre ciberassetjament o patir una ciberaddicció.
Davant d’aquest fenomen que s’està produÏnt envers les xarxes socials, crec que encara per tal de prevenir casos d’aquest tipus a la xarxa i fer-ne un bon ús, s’hauria d’ensenyar en l’àmbit de l’educació formal a fer un ús responsable i donar a conéixer als pares les estràtegies per tal de tenir un control i fer més efectiva la prevenció. Són una bona eina de comunicació sempre i quan siguin utilitzades correctament.
Aquí us deixo uns links on trobareu més informació sobre l’estudi esmentat a l’article i més informació sobre temes de la xarxa:
http://www.fobsic.net/opencms/opencms/ca/index Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya
http://www.cesicat.cat/ Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT)
http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php?itemid=27967 Espai Internet
Xana G.
jueves, 24 de marzo de 2011
EL PAS DE LES XARXES SOCIALS
Quan jo tenia 10 anys em van regalar el meu primer ordinador; no tenia Internet, només uns quants videojocs i uns quants programes bàsics que tenia el mateix ordinador. Ara en tinc 22 i fa 6 anys que sóc usuària permanent del meu ordinador i evidentment tinc Internet i una xarxa social. Què ha passat?
Respecte les primeres xarxes socials tenien una finalitat més educativa; ja que majoritàriament la utilitzaven els docents de l’educació o bé els professionals del mateix ram (psicòlegs, psicopedagogs, mestres, educadors...). Els professionals compartien diferents recursos i experiències, fins i tot hi havia usuaris sense identitat on opinaven del que havien llegit.
Amb el pas del temps les xarxes socials s’han anat ampliant, però no perquè estigui de moda; perquè recordem, que anys enrere s’utilitzaven i que per tant podem arribar a la conclusió que, cada cop els usuaris utilitzen més les xarxes socials. Les xarxes socials estan a l’ordre del dia i no ser al Facebook o al Twitter comença a ser motiu suficient perquè t’assenyalin amb el dit. Un exemple típic que ha passar en el seu moment era quan comentaves que no tenies telèfon mòbil, la Nintendo o més tard la Wii i els blogs.
Paral·lelament el Messenger s’obria pas provocant un èmfasis sense precedents en les relacions socials dels adolescents. Aquest fenomen ha produït la necessitat de tenir una xarxa social obligatòria a casa, i que per tant pot causar diversos factors negatius, com les tensions o l’estrès amb la família o bé factors econòmics.
En contrapartida les xarxes socials tenen molts avantatges com la coneixença de diferents cultures ( la interculturalitat), la comunicació diària amb la família i amics, el treball, la informació actualitzada del que passa al món, demanar hora al metge (...)
En la meva opinió penso que l’èxit del Facebook ha canviat la forma de relacionar-nos, mentre que als portals (yahoo i Terra) i el buscador (Google) podies entrar de manera anònima i ara necessites donar tota la informació possible per estar connectat a una xarxa social. Però els meus dubtes queden pendents, sense una resposta tancada i clara, sinó el dubte és present...negociaran amb les meves emocions? Ens podem protegir? Qui ho controlarà?
En la confecció d’aquest article em va agradar buscar, llegir i comparar diverses opinions ja que és un tema on hi ha molt per a comentar, però el que més em va interessar i en el meu parer estaria molt bé fer una petita visualització com a mínim per entendre la moda de les xarxes socials és en la entrevista de Genís Roca, director General de Infonomia, la xarxa degana d’innovació i que té més de 17.000 afiliats, a través d’aquest enllaç: http://compagina.powweb.com/valors/valors/ENTREVISTAgenisroca.htm
ESTRUCTURA CEREBRAL D'UN CIBERADICTE
Aquesta imatge que hem escollit per analitzar ha estat creada per Neha Tiwari i l’hem trobat penjada al portal de “Ciberprensa: l’evolució en els medis de la xarxa”.
Ens ha cridat especial atenció el fet d’utilitzar la imatge d’un cervell separant les diferents zones neuronals amb representació de les xarxes socials. A més, el cartell també destaca per la combinació de colors (fons negre amb detalls de colors cridaners).
Així doncs, quan mirem aquesta imatge veiem un cervell que en comptes de tenir les zones dividides pels lòbuls dels dos hemisferis, divideix aquests amb diverses xarxes socials. Així, es representa el cervell d’un web addicte.
La imatge pertany a un primer pla del cervell i podríem englobar el gènere amb un cartell de crítica actual.
D’aquesta imatge ens agrada el fet de dividir el cervell d’aquesta manera i donant èmfasis amb aquest tipus de colors vistosos. Pensem que és una imatge que enfoca la realitat de la situació actual respecte les xarxes socials, i ho fa d’una manera crítica. Des del nostre punt de vista, representa l’addicció a les xarxes socials amb la visió d’un cervell completament consumit, obsessionat i entregat a les xarxes socials, el qual es pot trobar a molts individus avui en dia.
A més, mitjançant unes preguntes, hem pogut comprovar que és una imatge que transmet el mateix a la majoria de les persones, ja que la resposta de tots era el reflex d’un cervell corresponent a un ciberadicte. Així doncs, podem dir que es tracta d’una imatge senzilla amb una intenció clara.
Pel que fa als valors del missatge, creiem que aquest fa referència a la necessitat d’ocupar el nostre cap en altres activitats ja que la vida dins les xarxes socials ha incrementat notablement en els últims anys i caldria usar-les amb moderació. Així doncs, podríem dir que aquest missatge representa el volum d’usuaris que fan ús excessiu de les xarxes socials.
Aquesta imatge ajuda a veure la realitat que es viu actualment en alguns col·lectius, on la necessitat de connectar-se a la xarxa arriba a l’extrem. No obstant, aquest problema que el missatge intenta transmetre no va destinat a tothom, ja que hi ha gent que no utilitza xarxes socials o Internet per diversos motius (edat, economia, cultura, etc.). En aquest sentit, podríem parlar dels habitants del tercer món o gent del nostre entorn sense recursos econòmics.
Aquest missatge es troba disponible a aquest link: http://ciberprensa.com/redes-sociales-del-cerebro/ i suposem que s’ha enviat per fer reflexionar als internautes, ja que no ens intenta vendre res. Podríem dir que es troba dins un article d’opinió i té l’objectiu d’intentar conscienciar a la població dels problemes d’addicció a les xarxes socials que ens trobem en aquests temps.
Jessica C., Xana G., Raquel M., Coral O.
miércoles, 16 de marzo de 2011
TOT UN VENTALL DE DIERENTS XARXES SOCIALS
Com molt bé se sap, les xarxes socials han experimentat un èxit espectacular des de la seva creació. Actualment, podem buscar per Internet un munt de serveis entre els quals trobarem el que millor s’ajusta a les nostres necessitats i requeriments.
És indiscutible que avui en dia Facebook i Twitter comparteixen el lideratge en l’àmbit de les comunitats virtuals ja que són les que han aconseguit un nombre d’usuaris més elevat en els últims anys. No obstant, existeix tot un ventall molt més ampli del que ens podem imaginar de xarxes socials específiques per a cada necessitat (entreteniment, laboral, etc.).
Per una banda, he establert una diferència pel que fa a la temàtica principal de les xarxes, és a dir, l’objectiu pel qual han estat construïdes. Trobo cinc àmbits clarament diferenciats: entreteniment (Hi5 o wamba); relacions de parella (BeautifulPeople); compartir informació (bebo, twitter o muugOo); educació (classroom 2.0 o redpizarra); i d’interacció social (Facebook, MySpace, Festuc, Linkara,...). Tot i així, algunes d’aquestes xarxes socials poden complir més d’un àmbit com és el cas de Facebook, la qual pot complir diversos objectius.
Per altra banda, però, també estableixo unes semblances en algunes d’aquestes xarxes socials. Centrem-nos en les més conegudes actualment. Tant Tuenti, com MySpace o Facebook disposen d’una pàgina on l’usuari personalitza el seu perfil i d’una altra, anomenada inici, on es recullen les darreres activitats dels contactes. També permeten compartir fotos pròpies i tenen un xat (opcional o no) dels contactes d’aquell usuari.
Aquest enllaç, http://www.redesociales.net/directorioredessociales/index.php, ens mostra una breu descripció de moltes xarxes socials i podem veure clarament que cada una compleix uns requisits pensats prèviament.
Personalment, abans de buscar informació sobre aquest tema, només tenia present aquelles xarxes socials més reconegudes actualment, com és el cas de Twitter, Facebook, MySpace i Tuenti. Realment m’ha sorprès la gran diversitat que hi ha de xarxes socials adaptades a cada públic concret. Tot i així, i encara que em consideri endinsada dins aquest món, l’única a la qual estic registrada és a Facebook ja que crec que es tracta d’una xarxa social molt complexa tant a nivell d’interacció social, com entreteniment o laboral. No obstant, sóc conscient que d’aquí uns anys hauran aparegut moltes més xarxes semblants i les que ara es troben al capdavant del lideratge, passaran a ser una més dins aquest ampli ventall. Creieu que ens haurem d’anar adaptant a les noves pàgines que dissenyin any rere any?
EDAT MÍNIMA PER REGISTRAR-SE A LES XARXES SOCIALS
“twitter”, “facebook”, ”Fotolog”, “Hi5” i”tuenti”, les dues primers tenen l’edat fixada en els 14 anys, les dues següents en 13 i la última com ja he comentat abans m’ha sigut impossible trobar aquesta dada. Aquestes cinc xarxes socials comentades són les que més ens preocupen ja que són les més utilitzades per els menors. En les condicions d’us d’aquestes xarxes es recomana als pares o tutors legals que vigilin i controlin als menors per tal d’utilitzar aquestes xarxes socials d’una manera responsable.