Com molt bé se sap, les xarxes socials han experimentat un èxit espectacular des de la seva creació. Actualment, podem buscar per Internet un munt de serveis entre els quals trobarem el que millor s’ajusta a les nostres necessitats i requeriments.
És indiscutible que avui en dia Facebook i Twitter comparteixen el lideratge en l’àmbit de les comunitats virtuals ja que són les que han aconseguit un nombre d’usuaris més elevat en els últims anys. No obstant, existeix tot un ventall molt més ampli del que ens podem imaginar de xarxes socials específiques per a cada necessitat (entreteniment, laboral, etc.).
Per una banda, he establert una diferència pel que fa a la temàtica principal de les xarxes, és a dir, l’objectiu pel qual han estat construïdes. Trobo cinc àmbits clarament diferenciats: entreteniment (Hi5 o wamba); relacions de parella (BeautifulPeople); compartir informació (bebo, twitter o muugOo); educació (classroom 2.0 o redpizarra); i d’interacció social (Facebook, MySpace, Festuc, Linkara,...). Tot i així, algunes d’aquestes xarxes socials poden complir més d’un àmbit com és el cas de Facebook, la qual pot complir diversos objectius.
Per altra banda, però, també estableixo unes semblances en algunes d’aquestes xarxes socials. Centrem-nos en les més conegudes actualment. Tant Tuenti, com MySpace o Facebook disposen d’una pàgina on l’usuari personalitza el seu perfil i d’una altra, anomenada inici, on es recullen les darreres activitats dels contactes. També permeten compartir fotos pròpies i tenen un xat (opcional o no) dels contactes d’aquell usuari.
Aquest enllaç, http://www.redesociales.net/directorioredessociales/index.php, ens mostra una breu descripció de moltes xarxes socials i podem veure clarament que cada una compleix uns requisits pensats prèviament.
Personalment, abans de buscar informació sobre aquest tema, només tenia present aquelles xarxes socials més reconegudes actualment, com és el cas de Twitter, Facebook, MySpace i Tuenti. Realment m’ha sorprès la gran diversitat que hi ha de xarxes socials adaptades a cada públic concret. Tot i així, i encara que em consideri endinsada dins aquest món, l’única a la qual estic registrada és a Facebook ja que crec que es tracta d’una xarxa social molt complexa tant a nivell d’interacció social, com entreteniment o laboral. No obstant, sóc conscient que d’aquí uns anys hauran aparegut moltes més xarxes semblants i les que ara es troben al capdavant del lideratge, passaran a ser una més dins aquest ampli ventall. Creieu que ens haurem d’anar adaptant a les noves pàgines que dissenyin any rere any?
I tant que sí! Tot i que suposadament som la generació del internet i de les xarxes socials, ja estem notant el canvi. No fa gaire temps que per comunicar-te amb els amics hi havia bastant amb el correu electrònic o el “Messenger”, però a mesura que passava el temps i internet anava evolucionant vam haver de fer-nos un "fotolog" i més tard un "facebook", ja que la majoria dels joves, amics, companys de feina o estudis és el que utilitzen.
ResponderEliminarPer aquesta raó crec que això anirà evolucionant i que a la vegada nosaltres haurem de fer l’esforç d’adaptar-nos per no quedar fora de xarxa!
Teniu tota la raó, avui sense un facebook no estas actualitzat/ada...però que passa si no tens facebook?? la veritat es que; moltes persones fan servir Internet per poder comunicar-se amb el seus i familiars i que per això; aquest medi de comunicacó no seria tan pròxim la vinculació. Es veritat que poder tenir un ordinador i poder comunicar-te quan volguis i en el lloc on volguis té molts avantatges!!!!Això es massa.. en 3 anys la xifra de internautes ha anat i va incrementant cada dia mes!!!!
ResponderEliminar