jueves, 24 de marzo de 2011

EL PAS DE LES XARXES SOCIALS


Quan jo tenia 10 anys em van regalar el meu primer ordinador; no tenia Internet, només uns quants videojocs i uns quants programes bàsics que tenia el mateix ordinador. Ara en tinc 22 i fa 6 anys que sóc usuària permanent del meu ordinador i evidentment tinc Internet i una xarxa social. Què ha passat?
Respecte les primeres xarxes socials tenien una finalitat més educativa; ja que majoritàriament la utilitzaven els docents de l’educació o bé els professionals del mateix ram (psicòlegs, psicopedagogs, mestres, educadors...). Els professionals compartien diferents recursos i experiències, fins i tot hi havia usuaris sense identitat on opinaven del que havien llegit.
Amb el pas del temps les xarxes socials s’han anat ampliant, però no perquè estigui de moda; perquè recordem, que anys enrere s’utilitzaven i que per tant podem arribar a la conclusió que, cada cop els usuaris utilitzen més les xarxes socials. Les xarxes socials estan a l’ordre del dia i no ser al Facebook o al Twitter comença a ser motiu suficient perquè t’assenyalin amb el dit. Un exemple típic que ha passar en el seu moment era quan comentaves que no tenies telèfon mòbil, la Nintendo o més tard la Wii i els blogs.
Paral·lelament el Messenger s’obria pas provocant un èmfasis sense precedents en les relacions socials dels adolescents. Aquest fenomen ha produït la necessitat de tenir una xarxa social obligatòria a casa, i que per tant pot causar diversos factors negatius, com les tensions o l’estrès amb la família o bé factors econòmics.
En contrapartida les xarxes socials tenen molts avantatges com la coneixença de diferents cultures ( la interculturalitat), la comunicació diària amb la família i amics, el treball, la informació actualitzada del que passa al món, demanar hora al metge (...)



En la meva opinió penso que l’èxit del Facebook ha canviat la forma de relacionar-nos, mentre que als portals (yahoo i Terra) i el buscador (Google) podies entrar de manera anònima i ara necessites donar tota la informació possible per estar connectat a una xarxa social. Però els meus dubtes queden pendents, sense una resposta tancada i clara, sinó el dubte és present...negociaran amb les meves emocions? Ens podem protegir? Qui ho controlarà?
En la confecció d’aquest article em va agradar buscar, llegir i comparar diverses opinions ja que és un tema on hi ha molt per a comentar, però el que més em va interessar i en el meu parer estaria molt bé fer una petita visualització com a mínim per entendre la moda de les xarxes socials és en la entrevista de Genís Roca, director General de Infonomia, la xarxa degana d’innovació i que té més de 17.000 afiliats, a través d’aquest enllaç:
http://compagina.powweb.com/valors/valors/ENTREVISTAgenisroca.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario