Les xarxes socials s’han convertit en espais de trobada on les persones no només interactuen, sinó que també fan públiques les seves dades personals. A més, permeten l’intercanvi de diversos materials on no solsament es fan públiques les dades dels propis individus, sinó també les d’altres persones.
Per reflectir aquesta idea, us convido a mirar el següent vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=_VAgyuNjnoY&feature=player_embedded
En aquest es mostra, a banda de la falta de consciència respecte la privacitat, el fet de cuidar també la privacitat dels altres.
Personalment, he de confessar que al moment de penjar alguna imatge al meu perfil de Facebook, no penso en les possibles conseqüències que això em pot portar. No obstant, és amb missatges com el d’aquest curt on es pot veure que realment hem de prendre consciència sobre la privacitat.
Tot i així, deixant a un costat el contingut de les imatges i la violació de la privacitat dels que apareixen en el material que publico, m’agradaria comentar un altre aspecte que també reflecteix el vídeo anterior. Al posar un contingut a Internet, molts usuaris pensen que posant privacitat ja se soluciona tot perquè només ho veuen les amistats que tens. Però... realment TOTS els contactes que tens són amics? Podeu reflexionar-hi.
Seguint amb el tema de la privacitat però, i prenent les dues següents notícies de referència, la imatge de les xarxes socials que es dóna no és precisament immillorable, sinó que es pot titllar de perjudicial i tot! Aquest fet es transmet a la resta de la societat i provoca una visió negativa de les xarxes socials.
Veieu aquí les dues notícies:
- "Los perfiles de 100 millones de usuarios de Facebook, al descubierto". La Vanguardia, 29/07/10.
- "Protección de datos investigará Facebook". La Vanguardia, 23/10/10.
Des del meu punt de vista, crec que cal oferir la formació necessària per tal de que utilitzem les xarxes socials evitant les seves febleses o riscos. Així, les persones submergides en aquest món, probablement, prendrien consciència d’aquests perills i estarien atens a aspectes tan importants com és la privacitat, tant individual com col·lectiva. No obstant, el tema de la formació ja és un aspecte a tractar amb més profunditat ja que oferir solucions al problema seria una bona manera d’evitar-lo.
Així doncs, i retornant al fil de l’article, m’agradaria que opinéssiu sobre la pregunta que encapçala aquest escrit. Existeix vida privada dins les xarxes socials o tot allò que es publica es controla per persones externes a tu?
No hay comentarios:
Publicar un comentario